Biyoinformatik Uygulamalı Eğitim Kursu

ResimGünümüzde tıp, yaşam bilimleri ve biyo teknoloji alanında moleküer biyoloji ve genetik alanındaki gelişmeler yön vermektedir.
Biyoinformatik bilimdaki, moleküler yöntemlerle elde edilen verilerin anlamlandrılması, saklanması ve görsellenmesi amacıyla, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, moleküler biyoloji ve genetik alanlarının sentezi olarak doğmuştur. Türkjiye'de bu alanda bilgi ve tecrübe  paylaşımının aktif olarak gerçekleştirilebildiği bir platformun  oluşturulmasına öncülük etmek, farklı disiplinlerdeki araştırmacıların kendi alanlarında biyo informatik araçlarını ne şekilde kullanabileceklerine dair,temel bilgi ve uygulama alt yapıs oluşturmak amacıyla Trakya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden araştırmacıların kurmuş olduğu Mikrobiyal Ekoloji Gurubu (MEG) işbirliği ile Biyo informatik uygulamalı Eğitim Kursu Düzenlenecektir. Kursu düzenleyen ekip, moleküler tekniklerin biyoteknoloji ve tıp alanlarında uygulamaları üzerine son 5 yılda 25 adet ulusal ve uluslararası eğitim düzenlemiş, düzenletiği eğitimlerde 28 farklı üniversite, 12 farklı ülke ve özel sektörden toplamda 917 araştırmacı katılmıştır.

Dr. Mustafa KOLUKIRIK tarafından 6 saat teorik uygulamalı olarak 05-09-2013 tarihinde Biyoinformatik Uygulamalı Eğitim Kursu düzenlenecektir. Kurs 25 kişilik kontenjan ile sınırlı olup. T.Ü. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binasında yapılacaktır. Kursa katılım ücresi 400 TL'dir.

Kurs içeriği
  • Moleküler Data Bankaları
  • Homoloji ve Benzerlik Analizleri
  • Dizi Hizalama
  • Primer Tasarımı
  • Filogenetik Analiz

Kurs Katılım Formunu Doldurmak İçin Tıklayınız.
Kurs Konusunda İletişim İçin Tıklayınız.

Bu içerik 15.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2508 kez okundu.